Dağ Yemişleri Zihin Açıyor

'Sağlık Rehberi' forumunda Merve tarafından 23 May 2012 tarihinde açılan konu

  1. [​IMG]


    Dağ Yemişlerinin Faydası

    Bostonda Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesinde 60 yaş üstü 100 kadın arasında yapılan bir deneyde, dağ yemişlerinden her öğünde yiyenlerin yaşlanma seyrinin yavaşladığı ve zihinlerinin açıldığına tanık olundu.

    Dağ çileği, ahududu, frenk üzümü, yaban mersini ve böğürtlen gibi meyveler, renklerini de aldıkları güçlü antioksidan “Flavonoiti içermeleri sayesinde yaşlandırıcı etkilerin gücünü kırarken, beyindeki bazı hücrelerin yenilenmesini sağlayarak zihni ve hafızayı canlı tutabiliyor.

    kaynak:hürriyet
     
Yükleniyor...