Meyve sularında kanser riski

'Sağlık Rehberi' forumunda karakız tarafından 3 Mar 2010 tarihinde açılan konu

  1. 2.5 ile 10 katı arasında miktarında kanserojen maddeye rastlandı


    Milyonlarca çocuk tarafından her gün tüketilen meyve sularında “güvenli oranın 2.5 ile 10 katı arasında miktarında kanserojen maddeye rastlandı.

    Danimarkadaki Kopenhag Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmalarda Danimarka, İskoçya ve Yunanistanda yaygın olarak tüketilen 42 meyve suyu analiz edildi.

    Buna göre içeceklerin 16sında kansere yol açabilen “antimon isimli kimyasallara rastlandı. Bilim adamları bu kanserojen maddenin meyve sularına plastik pet şişelerden geçtiğini ve meyve sularındaki asidin de bu süreci hızlandırdığını tahmin ediyor. ABdeki musluk sularında her litre için en fazla 5 mikrogram antinom kimyasalı bulunmasına izin veriliyor. Maddenin kanser, kalp ve akciğer sorunlarına yol açabildiği tahmin ediliyor.
     
  2. Su dayanıklı Mantolama Var ya Kardeş :D
     
Yükleniyor...