Sarmaşık Faydaları

'Sağlıklı Yaşam' forumunda YAREN tarafından 27 Ağu 2010 tarihinde açılan konu

  1. Sarmaşık,sarmaşık bitkisi,Sarmaşığın Faydaları,sarmaşığın özellikleri,sarmaşık yararları nelerdir?
    [​IMG]
    Sarmaşıkgiller familyasından tırmanıcı yeşil odunsu bir bitkidir. Meyvesi etli, yuvarlak ve üzümsüdür. Yurdumuzda; adi sarmaşık ve kafkas sarmaşığı olmka üzere 2 çeşidi vardır. Yaprak ve meyvelerinde heederin denilen zehirli bir madde vardır.
    Haricen yaraların tedavisinde kullanılır.

    Sarmaşık Faydaları


    Ülser iyileştirici: Sarmaşık tek başına ya da lahana ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

    Diş ağrısı: Sarmaşık kaynatılıp kulağa 2-3-5 damla damlatılır. Ağızda gargara yapılırsa diş ağrısını keser.

    Nezle: Sarmaşık, tek başına ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir.

    Grip: Sarmaşık, tek başına ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir.

    Yara iyileştirici: Sarmaşık,doğranıp lapa yapılır, iyi olmayan yaraların üzerine tekraren vurulur.

    Diş çürümesi: Sarmaşık, kaynatılıp gargara yapılırsa diş çürümesini önler, ağızdaki yaralara iyi gelir.

    Yağ tabakasını eritici: Sarmaşık,maydanoz ve ayrık otu kökü ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

    Cilt güzelleştirici: Sarmaşık, kaynatılıp günde 3-5 kere yüz yıkanır.

    Âdet düzenleyici: Sarmaşık, kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

    Uykusuzluk: Sarmaşık, karabaş otuyla beraber kaynatılıp yatmazdan 1 saat önce 1 su bardağı içilir.

    Terletici: Sarmaşık, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
     
Yükleniyor...